Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
Novinky:               PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

+  Diskuse Elektrika.cz
|-+  VEŘEJNÁ ZÓNA
| |-+  Témata ještě nezařazená do příslušných rubrik
| | |-+  V jaké vzdálenosti může být instalován parapetní žlab od hrany parapetu?
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: [1] Dolů Poslední příspěvky Tisk

Upozornění!
Odpovědi na témata nejsou právně závazné!
Na elektrickém zařízení smí pracovat pouze osoba s příslušnou kvalifikací dle nařízení vlády 194/2022 Sb. Podrobnosti zde!

Autor Téma: V jaké vzdálenosti může být instalován parapetní žlab od hrany parapetu?  (Přečteno 404 krát)
Milan Hudec
*

« kdy: Včera v 19:04 »

Jistý, pro mne většinou důvěryhodný zdroj tvrdí, že nejméně 20cm, umělá inteligence mě to v zásadě také potvrdila..... ..
Víte který předpis toto řeší?
Jádro pudla spočívá zřejmě v obavě zatečení do instalace např.zásuvky při otevřeném okně.......... ..
Nikdy jsem se nad tím z tohoto úhlu pohledu vlastně nezamýšlel, tak poprosím o názory.
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Miroslav Minařík
"Nejvyšším úkolem není teoretické poznání, nýbrž praktické umění žít!" Sokrates
*

Odborná publicistika v instalační elektrotechnice.

« Odpověď #1 kdy: Včera v 20:57 »

Milane, promiň ale jak 20cm? Jako níž nebo do prostoru? To je nějaká divočina.
Když jsem před 28 roky pracoval OBO Bettermann, tak to musel být nějaký stavební nebo estetický důvod. Návrh se dělá vždy na konkrétním projektu.
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

Elektrika NENÍ časopis!
Milan Hudec
*

« Odpověď #2 kdy: Včera v 21:14 »

Milane, promiň ale jak 20cm? Jako níž nebo do prostoru? To je nějaká divočina.
Když jsem před 28 roky pracoval OBO Bettermann, tak to musel být nějaký stavební nebo estetický důvod. Návrh se dělá vždy na konkrétním projektu.
Níž.
Miroslav Minařík
"Nejvyšším úkolem není teoretické poznání, nýbrž praktické umění žít!" Sokrates
*

Odborná publicistika v instalační elektrotechnice.

« Odpověď #3 kdy: Včera v 22:13 »

Níž.

Dobře, pak položím obligátní otázku, z jakého zdroje vychází tvrzení tvého důvěryhodného zdroje? Předpokládám, že jde o vnitřní prostory, ne však koupelny a uvažuje stejnou tabulku krytí IP.  Pak má stařecká paměť nepamatuje žádné určené, či doporučované vzdálenosti natož 20cm. Parapet musel být správně kotven, nebránit svým umístěním jiným zařízením, atd. Přišlo se na místo, zhodnotil se stav ... a však to znáš. Zítra se zeptám jak moc zde kecám. :-)  

Apropo, s tou umělou inteligence jsi pobavil. Ale když už, tak ti řekne z jakých zdrojů svou interpretaci bere.

Elektrika NENÍ časopis!
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK
*

Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B

« Odpověď #4 kdy: Dnes v 08:47 »

Jistý, pro mne většinou důvěryhodný zdroj tvrdí, že nejméně 20cm, umělá inteligence mě to v zásadě také potvrdila..... ..

Když už je tu řeč o umělé inteligenci, tak jsem se ji schválně zeptal proč se parapetní žlab jmenuje "parapetní".

Odpověď: Parapetní žlab (nebo také parapetní kanál) se jmenuje podle parapetu (desky pod oknem). Běžně se totiž montuje přímo pod okna, kde nahrazuje nebo splývá s klasickou vnitřní parapetní deskou.
Parapetní kabelový kanál (např. značky Kopos Kolín) můžete instalovat v libovolné vzdálenosti od okenního parapetu, pokud to vyhovuje vašim potřebám. Neexistuje žádná závazná norma, která by udávala pevnou minimální vzdálenost kanálu od hrany parapetu.

Doplněno velkým množstvím fotografií, kde jsou parapetní žlaby instalovány přímo pod parapet s níže navazujícími deskami pracovních stolů. Zdá se mi to být více než logické.

A zmiňovaná možnost zatékání v případě deště a otevřeného okna se mi zdá více než přitažená za vlasy. Pokud bychom se opírali o tento argument, pak by kanál nemohl být pod okny vůbec. Může do něj zatéci bez ohledu na jeho vzdálenost od parapetu.

Ale docela by mě zajímalo čím doloží "důvěryhodný zdroj" své tvrzení.
Třeba je to někde opravdu uvedeno. Já se s takovým požadavkem nikdy nesetkal.

Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B
Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví
Návrhy a výpočty umělého osvětlení
Návrhy ochrany před bleskem a přepětím
Revizní technik E2A, E2B
http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602
email: horac@podborany.cz
Stran: [1] Nahoru Poslední příspěvky Tisk 
« předchozí další »
SLEDUJTE PODOBNÁ TÉMATA ZDE!

Příbuzné diskuse a články z Kutil.elektrika.cz

Aktuální slova (1)

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
+420 910 100 100
Stránka vytvořena za 0.051 sekund, 22 dotazů.